Cum sa alegi hota potrivita bucatariei tale

Atmosfera din bucatarie trebuie sa fie una primitoare de fiecare data cand vrei sa pregatesti ceva bun. Fie ca pentru familie sau prieteni, vrei de fiecare data sa lucrezi cu drag si sa realizezi cele mai gustoase preparate. Pentru asta ai nevoie de electrocasnice moderne ce iti usureaza munca si contribuie eficient la prepararea mancarurilor asa cum iti doresti.

Pe langa gatit, te intereseaza sa nu umpli casa cu un miros neplacut, mai ales atunci cand ai o bucatarie open space. Pentru a elimina rapid mirosurile neplacute, e recomandat sa folosesti o hota de bucatarie. Oricat de mult te straduiesti, daca lucrezi cu foc, vor aparea mirosuri si mai putin placute in bucatarie, mai ales atunci cand nu esti atat de priceput in ale gatitului.

Online gasesti rapid pe site-ul celor de la Techstore.ro numeroase tipuri de hote de bucatarie care iti pot face viata mai usoara de fiecare data cand ai nevoie. O hota are un singur rol si acela de ea indeparta rapid mirosul neplacut si aburii din bucatarie. Utilizarea hotei de bucatarie are si efecte pe termen lung dat fiind faptul ca aburul in exces poate duce la degradarea timpurie a electrocasnicelor si a mobilei.

Tine cont de dimensiunile aragazului sau plitei

Hota de bucatarie trebuie sa elimine rapid  mirosul, fumul si alte particule din aer in timpul gatitului. E indicat sa tii cont de dimensiunile aragazului sau a plitei pentru a avea un randament maxim. De regula, hota aleasa de tine trebuie sa aiba o dimensiune cel putin egala cu suprafata pe care gatesti.

De asemenea, distanta dintre hota si aragaz trebuie sa fie de minim 60 cm, dar si aici distanta difera in functie de tipul de hota si plita. Pentru o plita incorporabila e recomandata, de exemplu, o hota incorporabila. In cazul aragazului, o hota de perete isi va face foarte bine treaba chiar si daca este cu recirculare a aerului.

Capacitate de absortie

In alegerea unei hote de bucatarie trebuie sa tii cont si de capacitatea de absortie. Nu poti alege o hota mica pentru o incapere foarte mare. Aceasta trebuie sa aiba puterea necesara de absortie a mirosurilor in functie de suprafata acoperita. O hota de calitate ar trebui sa improspateze aerul si de 10 ori pe ora in spatiul acoperit.

Calculeaza corect capacitatea de absortie inmultind inaltimea cu latimea si lungimea camerei, toate de inmultit cu 10. Rezultatul obtinut este capacitatea de absortie de care ai nevoie.

Mai multe informatii despre hotele de bucatarie ai la dispozitie pe Techstore.ro Electrosnice Excelente de unde poti alege hota ideala nevoilor tale.