Cum putem moderniza mobila de bucatarie veche

Renovarea bucatariei cu idei low-cost este o modalitate alternativa de a realiza un fel de renovare fara a cheltui o avere. In acest fel, functionalitatea ramane intacta, in timp ce trucurile, obiectele si decoratiunile sunt folosite ca cea mai potrivita forma de infrumusetare pentru a revigora si reinnoi acele piese de mobilier care par imbatranite si depasite.

Idei low-cost pentru decorarea unei bucatarii vechi

Tocmai v-ati mutat intr-un oras nou pentru munca sau studii, iar plata chiriei poate reprezenta o cheltuiala importanta pentru buget. Sau o matusa batrana ne-a dat apartamentul de la oras, unde putem petrece weekend-uri sau vacante de vara. Fie ca alegeti sa utilizati fronturi MDF, fie ca vreti sa renovati mai mult decat mobila, sfaturile de mai jos vor fi cu siguranta utile.

Vopsirea usilor

Daca aveti o bucatarie din lemn, cel mai bun mod de a-i da o noua fata este sa vopsiti usile dulapurilor. In functie de preferintele si gusturile tale, te poti gandi sa ii dai o reimprospatare placuta, optand pentru nuante pastelate, daca iti doresti un mediu soft, sau experimentand combinatii contrastante, daca te simti mai boema si mai etnica.

Cei care nu vor sa se apuce de vopsit, pot pur si simplu sa apeleze la alte metode, cum ar fi infoliere mobila bucatarie. Operatiunea este mult mai simpla si mai usoara si nu va fi deloc greu sa obtii cele mai bune rezultate daca stii ce trebuie sa faci si daca faci corect totul.

Mobilier acoperit cu perdele

Vei pretui cu siguranta mobila bunicii, care are o istorie veche si la care tii foarte mult pentru ca iti aminteste de copilarie. Cu toate acestea, este posibil ca anii sa le fi afectat frumusetea, unele s-au ingalbenit usor sau exista semnele de rupere facandu-le urate.

Schimbarea manerelor usilor

O schimbare rapida: manerele vechi ale usilor au devenit ruginite si si-au pierdut stralucirea? Te poti gandi sa le inlocuiesti cu modele moderne, colorate, care sunt inca functionale si care vor da stralucire sertarelor tale. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa sigilezg gaurile de la vechile manere pentru a evita sa lasi urme ale trecutului.

Placi false

Te-ai saturat de vechia gresie si faianta, dar nu ai intentia de a le schimba. Nu trebuie sa iti faci griji: poti recurge la hartii autoadezive, a caror gama de culori, modele geometrice si imaginatie te vor lasa fara cuvinte. In plus, hartiile autoadezive sunt produse pentru a semana cu materiale naturale, cum ar fi piatra, lemnul sau ceramica.

Schimbarea podelei

Podeaua este unul dintre primele lucruri la care acorzi atentie atunci cand intrii intr-o camera. Privind o suprafata veche care pare depasita, intotdeauna face ca incaperea sa para sumbra. Laminatul poate fi o solutie potrivita care face ca incaperea sa arate mai moderna: poate fi asezat deasupra suprafetei anterioare, evitand astfel lucrari de zidarie mai costisitoare si, prin urmare, evitarea acumularii de praf si moloz.

Robinetii

In orice sens al cuvantului, o operatiune cu costuri reduse si cu impact redus este schimbarea robinetului de la chiuveta de bucatarie. Este posibil sa ai parte de un nou inceput prin reducerea costului final la doar cateva zeci de lei. Daca rasfoiesti prin magazinele de bricolaj, poti gasi modele cu adevarat inovatoare, care vor da o nota mai eleganta si mai sic.

Panoul Splashback

Pentru a proteja peretele de stropii de mancare si grasime in timpul prepararii mancarii si, in acelasi timp, pentru ca zona de gatit sa fie colorata si plina de viata: inlocuirea protectiei impotriva stropilor este o operatiune simpla, care necesita putin timp si cateva unelte la indemana.