Cum ar trebui sa alegi un vin de vara

In ziua de azi tot mai multe persoane asociaza vinurile rosé cu vara intrucat acestea se dovedesc a fi ideale in nenumarate contexte. Acestea sunt light, usor de consumat, racoritoare si reprezinta partenerul perfect pentru o cina la restaurantul preferat, o seara petrecuta in compania celor dragi, pentru o zi de relaxare la plaja si nu numai. Exista multe vinuri rosé, iar tot ce ne ramane sa facem este sa stim cum sa le alegem pe cele mai bune pentru aceasta vara.

Pentru lunile calduroase de vara sunt ideale vinurile cu o concentratie redusa de taninuri care se pot servi reci si in diferite situatii. Conteaza ca acestea sa se bucure si de o aciditate buna, astfel incat sa fie racoritoare, ideale pentru o seara petrecuta la terasa sau pe plaja. Un vin rosé de inalta calitate este, in general, foarte versatil si merita servit alaturi de o multime de preparate precum fructe de mare, platouri cu mezeluri, fructe, legume si nu numai. Asadar, in functie de aciditate si de corpolenta vinului se pot face niste asocieri culinare grozave.

De asemenea, conteaza zona in care se produce vinul, iar pentru ca nimeni sa nu isi asume niciun risc merita sa se orienteze catre cele mai populare regiuni care dau viata acestei bauturi.. Oricine alege un vin din Busuioaca de pe budureasca.ro are toate sansele sa fie multumit pe deplin de decizia luata. Dealu Mare, regiunea care gazduieste Crama Budureasca, este renumita pentru calitatea vinurilor obtinute aici, mai ales pentru rosé-urile de clasa astfel ca oricine poate sa isi gaseasca noul vin preferat.

Busuioaca din gama Budureasca Premium este un vin sec, realizat doar din cei mai sanatosi struguri care provin din viile Budureasca, Dealu Mare. Dupa culegerea si sortarea lor, strugurii au fost lasati in contact cu pielitele lor pentru 48 de ore astfel incat sa poata fi extrase aromele pentru care acest vin este atat de apreciat. La finalul procesului enologic se obtine un vin de inalta calitate care isi insuseste toate caracteristicile specifice acestui soi. Incanta prin culoarea sa roz pal straveziu, avand un parfum de petale de trandafir care poate sa cucereasca pe oricine. Gustul este foarte bine structurat si prezinta un mix interesant de rosie si capsuni ce duce catre un final incantator dominat de tuse citrice. Acest vin se poate servi ca atare, insa se potriveste de minune si alaturi de preparate din carne de pui, salate, branza proaspata sau fructe de mare. Pentru ca toate calitatile sale sa fie puse in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura intre 7 si 9 grade.

Busuioaca din gama Bristena este un rosé demidulce ideal pentru aceasta vara. Soiul Busuioaca este cultivat pe 6 hectare de vita de vie la Crama Budureasca si se bucura de o atentie speciala. Strugurii au fost fermentati la o temperatura scazuta pentru o perioada de circa 3, 4 saptamani, proces sistat pentru pastrarea zaharurilor acumulate pe cale naturala. Astfel, s-a obtinut un vin plin de eleganta si bine structurat.

Cucereste prin culoarea sa roz intens care pare ca anunta aromele parfumate de dulceata de trandafir si zmeura completate de gustul de capsuni si zmeura. Finalul catifelat este asigurat de corpolenta vinului si de echilibrul foarte bun intre zahar si aciditate. Poti alege sa servesti acest vin ca atare, pe post de desert, fie alaturi de branzeturi fine, usor sarate sau deserturi care sa nu fie foarte dulci. Totusi, pentru a-si arata toate calitatile, se recomanda ca acest vin sa fie consumat la o temperatura intre 10 si 12 grade.