Cum alegi covoarele pentru camerele de hotel!

Cu toții adorăm să mergem în concediu, după un an greu de muncă, iar pentru cazare alegem, de regulă, un hotel sau o pensiune. Și, atunci când vine vorba despre condițiile de cazare, uităm cu toții de cât de importante au fost covoarele în acest caz.

Covorase HoReCa, indispensabile pentru orice spațiu

În industria hotelieră sunt indispensabile acele covorase HoReCa, fie că este vorba despre pardoseala din cameră, de la restaurant, de pe holul hotelului sau oricare alt spațiu. Chiar dacă nu ne dăm seama, acestea ne fac să apreciem mai mult, condițiile de cazare.

Practice și cu un design plăcut

Acest tip de covoare se dovedesc a fi o alegere excelentă, deoarece nu doar că sunt foarte practice, dar oferă un aspect frumos spațiului în care sunt folosite. De regulă, pentru că avem de a face cu covoare interior, trebuie să se monteze, dar și să se curețe foarte ușor. Gândește-te doar că avem de a face cu un spațiu intens circulat, și îți dai seama că avem dreptate. De aceea, de cele mai multe ori poliamida, firele de nylon sau polipropilena sunt folosite la realizarea loc. Acest lucru le face să fie foarte rezistente, ușor de curățat și în plus, nu permit alunecarea.

La ce trebuie să ții cont!

Te gândești să îți deschizi o pensiune, și vrei să faci totul așa cum trebuie! Așa că, printre mulțimea de acte, cumpărături și amenajări pe care trebuie să le faci, rezervă-ți timpul necesar pentru a te ocupa așa cum se cuvine de covoare. Pentru tine, avem câteva sugestii, de care ar fi bine să ții cont.

Unde urmează să fie amplasat covorul

Înainte de a trece la cumpărarea covorului, gândește-te bine în ce zonă urmează să îl amplasezi. Dacă vrei să cumperi un produs destinat holului sau recepției, atunci ai nevoie de un covor rezistent, pentru că avem de a face cu spații cu trafic intens. Nuanța acestora este indicat să fie ceva mai închisă, pentru că au un impact vizual mult mai puternic.

În schimb, în camere traficul nu este chiar atât de intens, și poți alege ceva special, care să îi ofere clientului senzația că pur și simplu adoră acel spațiu. În acest caz îți poți îndrepta atenția către unele covoare de dimensiuni mai mici, ușor de întreținut, și în culori mai deschise, odihnitoare pentru clienți. Până la urmă, au venit să se relaxeze, nu-i așa?

Forme și dimensiuni

Din nou, ai grijă la alegerea pe care o faci. Da, aici intervine mult simțul tău estetic, dar să nu uităm că vei fi nevoit să cureți destul de des covoarele. Prin urmare, alege acele forme și dimensiuni care să se potrivească perfect spațiului, dar și pe care să îți fie ușor să le cureți rapid și eficient. De regulă, forma dreptunghiulară este cea mai potrivită, lasă pentru locuința personală covoarele rotunde, ovale, sau din materiale deosebite.

Covoare dezinfectante la intrare

În condițiile actuale, se impune drept obligatoriu folosirea unor covorase dezinfectante, montate la intrarea în vilă/hotel, sala de mese, restaurant sau ce spații mai pui la dispoziția clienților. Nu doar că respecți reglementările aflate în vigoare, dar și previi răspândirea microbilor și a virușilor care pot afecta starea de sănătate.