Cum alegem o firma de tractari auto

Tot mai multe firme de tractari auto pierd teren in fata celor care ofera tractari ieftine si nesigure pe care soferii le aleg atunci cand raman blocati cu masina in mijlocul drumului. Oricarui sofer i s-a intamplat cel putin o data sa aiba nevoie de o firma de tractari. Pentru ca majoritatea vor eficienta si costuri reduse, aleg varianta tractarii masinii cu ajutorul unui prieten sau cu o persoana care nu are nici o forma legala de functionare, chiar daca in acest fel de cele mai multe ori este mult mai nesigur.

De ce sa alegem o firma de tractari auto?

Multi soferi pentru a evita un cost de 150-200 de lei risca siguranta lor si a masinilor preferand ajutorul unui prieten sau alte persoane in detrimentul unei firme de tractari auto. Totusi avantaje pe care le ofera colaborarea cu o firma de tractari sunt. In primul rand eviti riscurile avarierii masinii si chiar daca ar aparea probleme, firma de tractari iti asigura masina pe toata durata, de la incarcare pana la descarcare.

Nu crea agitatie atunci cand nu este cazul. Atunci cand tractezi masina cu ajutorul unui prieten trebuie sa va sincronizati foarte bine, sa comunicati inaintea fiecarei manevre, masina tractata trebuie sa aiba avariile pornite si la intersectii trebuiesc oprite pentru a semnaliza, va deplasati cu o viteza redusa de pana la 30-40 km/h. Toate aceste lucruri pot fi evitate contactand o firma de tractari auto brasov.

Tractarea auto din punct de vedere legal

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cunoscuta publicului larg sub denumirea de Codul rutier, stabileste la art. 157 normele legale privind remorcarea unui autovehicul, care trebuie respectate de toti participantii la trafic.

Astfel, remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului când remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci când sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

Seviciile unei firme de tractari auto brasov cu experienta sunt asigurate de specialisti si detine asigurare CMR, o polita de asigurare care acopera pagubele marfii transportate, ale vehiculelor, din momentul in care acestea au fost preluate si pana la destinatie.

Va dorim drum bun si calatorii fara evenimente!

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING  – Servicii promovare SEO Timisoara.