Cele mai importante avantaje ale structurilor metalice?

Dacă dorești cu adevărat să evaluezi importanța structurilor de oțel într-o construcție, este dificil de rezumat utilitatea și avantajul oțelului dintr-o dată. Sunt atât de multe de spus despre avantajele utilizării structurii din oțel, încât ar fi greu de rezumat într-un singur articol. Utilizarea oțelului a devenit o practică obișnuită, în principal din cauza beneficiilor multiple și a stabilității mai mari a structurilor din oțel la un cost rezonabil. Analko oferă în acest sens cele mai mari avantaje deoarece lucrează cu o echipă de specialiști și cu cele mai moderne mași pentru structuri metalice.

Unde este folosit oțelul

De la zgârie-nori și poduri până la frumoase case contemporane, oțelul este folosit în aproape orice tip de structură. A devenit principalul material de construcție din industria construcțiilor, deoarece oferă avantajul durabilității și rezistenței excelente într-o soluție de proiectare structurală , în funcție de forma și geometria structurii. De aceea este folosit în structuri metalice de dimensiuni variate.

Înainte ca utilizarea oțelului în construcții să devină o practică obișnuită, greutatea materialului de construcție și forțele de compresie defineau rezistența, șansa de stabilitate în structură, și posibilitățile arhitecturale.

Progresul în utilizarea oțelului în industria construcțiilor a adus un nou mod conceptual de gândire la structuri de construcție noi, dar durabile. Deoarece oțelul are o scară mai mare de rezistență la tracțiune, acesta permite dezvoltarea de noi sisteme structurale (cum ar fi consolele) și oferă suport foarte mare pentru a construi clădiri estetice de anvergură (cum ar fi zgârie-nori care sfidează gravitația) pentru o construcție sau un proiect conex.

Utilizarea oțelului este în continuă creștere în întreaga lume în proiecte de construcții și, de asemenea, în domeniile legate de ingineria civilă. Încadrarea din oțel este o metodă de construcție eficientă în comparație cu altele.

Proiectare

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale utilizării unei structuri de oțel în construcții este capacitatea oțelului de a parcurge distanțe mai mari cu grinzile de tavan din oțel. Acest lucru permite inginerilor să își extindă opțiunile, permițându-le să creeze spațiu nou / mare folosind produse din oțel care pur și simplu nu erau disponibile cu alte materiale.

O structură din oțel este extrem de recomandată pentru structurile mari, care se potrivesc tuturor tipurilor de clădiri industriale. Înălțimile mari se pot construi cu ușurință utilizând structuri eșalonate, plăci de grinzi și grinzi înclinate. Sunt posibile deschideri  extrem de lungi folosind oțel care nu ar fi posibil să fie implementate din beton sau cu suport din lemn.

Cea mai economică și generală formă de construcție pentru o clădire din oțel prefabricată este un dreptunghi de bază. Cu toate acestea, oțelul este folosit și pentru a crea modele mai complexe. Cel mai mare atuu de proiectare al oțelului este abilitatea de a parcurge distanțe mari fără a întrerupe coloanele interioare aferente. De aceea, constructorii de hangare pentru avioane folosesc părți componente din oțel. Un spațiu interior liber oferă o mai mare flexibilitate în plan. De asemenea, permite o mai mare libertate pentru renovări și schimbări ulterioare.