Cele 10 companii aeriene europene cu cele mai multe zboruri anulate în vara

Lufthansa, transportatorul național al Germaniei, a înregistrat cel mai mare procent de zboruri anulate în vara anului 2022, cu 3,69% din totalul zborurilor anulate în această perioadă.

O analiză recentă realizată de Mabrian Technologies, o companie de top în analiza datelor pentru turism și Inteligență Turistică, a clasificat primele zece companii aeriene europene care au anulat cel mai mare procent din zborurile lor în lunile de vară, conform SchengenVisaInfo.

Potrivit analizei, luând în considerare primele zece companii aeriene europene cele mai afectate de anulările de ultimă oră între 17 iulie 2022 și 30 august 2022, s-au înregistrat aproape 9.000 de zboruri anulate. Asta înseamnă că în medie, două din fiecare o sută de zboruri programate de aceste zece companii aeriene au fost anulate în Europa.

„Lufthansa, una dintre companiile cele mai afectate de restricțiile de personal și greve, ocupă primul loc în lista companiilor aeriene cu cel mai mare număr de anulări, cu un total de 2.521 de zboruri programate care au fost anulate în ultimul moment în Europa”, se arată într-un comunicat de presă referitor la analiză.

Pe locul doi se află Scandinavian Airlines (SAS) din Danemarca și KLM Royal Dutch Airlines, cu 812 și, respectiv, 628 de zboruri anulate.

Lista completă este următoarea:

Lufthansa Airlines – 3,69%, sau 2.521 de zboruri anulate

Scandinavian Airlines (SAS) – 3,4%, sau 812 zboruri anulate

KLM Royal Dutch Airlines – 2,64%, sau 628 zboruri anulate

Eurowings din Germania – 2,47%, sau 835 zboruri anulate

Tap Air Portugal – 2,01%, sau 379 zboruri anulate

British Airways – 1,79%, sau 755 zboruri anulate

Wizz Air din Ungaria – 1,61%, sau 591 zboruri anulate

Easy Jet din Regatul Unit – 1,34%, sau 1.482 zboruri anulate

Air France – 1,23%, sau 561 zboruri anulate

Vueling din Spania – 0,84%, sau 417 zboruri anulate

Cu toate acestea, Ryanair, în ciuda zgomotului provocat de zborurile sale anulate în vara trecută, a anulat doar 0,5% din zborurile sale, ocupând astfel poziția a 14-a.

Comentând raportul, managerul de dezvoltare a afacerilor Mabrian, Anna Borduzha, a declarat că anul area zborurilor este unul dintre principalele motive de nemulțumire a călătorilor în vara anului 2023 și îndeamnă companiile și destinațiile turistice să lucreze cu datele din 2022 și prognozele pentru 2023, pentru a evita astfel de situații.

„Analiza Big Data în turism și Inteligența Turistică pot fi cheia pentru îmbunătățirea prognozelor și planificării strategice”, a spus ea.

Pandemia de Coronavirus a determinat multe companii aeriene și aeroporturi să concedieze personalul în 2020, ceea ce s-a dovedit a fi o problemă reală pentru ele, după ce călătoriile aeriene au început să renască datorită vaccinării în masă a populației lumii.

Personalul rămas a avut dificultăți în a face față numărului mare de călători în această vară, deseori declanșând greve, ceea ce a dus la zeci de zboruri anulate în fiecare zi.

Dacă ați fost afectat de anulările de zboruri în vara anului 2022, este important să știți că aveți dreptul la compensații. Trouble Flight, o companie specializată în obținerea de compensații pentru pasagerii afectați de zboruri anulate, este aici pentru a vă ajuta.Pentru a obține compensația cuvenită, nu trebuie decât să completați formularul de pe site-ul Trouble Flight. Nu este necesar să contactați direct compania aeriană, deoarece Trouble Flight se va ocupa de tot procesul în numele dvs.