Ce trebuie sa stim despre repatrierile decedatilor din Germania

Serviciile de repatriere a persoanelor decedate sunt necesare atunci cand o persoana, de origine romana, in cazul despre care vom vorbim acum trece in nefiinta pe teritoriul unei alte tari iar pentru a putea fi adus in tara corpul neinsufletit trebuie indeplinite anumite conditii de la documentatia necesara pana la mijloace de transport care sa fie conforme cu toate legile in vigoare din acel moment. Aceste servicii sunt oferite de numeroase firme din domeniul funerar numite agentii de repatriere sau de asemenea, pot fi oferite si de agentii care se ocupa si cu servicii de pompe funebre precum inmormantari, pomeni, parastase si asa mai departe.

Una dintre tarile mereu vizate de catre romani in ceea ce priveste locurile de munca bine platite precum si numeroase oportunitati in aceasta directe este Germania. Pentru ca este destul de aproape de tara noastra, transportul funerar international de realizeaza in cele mai multe cazuri pe cale terestra, fiind de altfel si mai ieftin si uneori si mai rapid asta pentru ca angajatii unei agentii de repatriere pot pleca spre locatia in care se afla persoana decedata imediat in timp ce cursele aeriane au anumite zile si ore prestabilite la care circula si de asemenea, anumite orase din tara in care pot ateriza. In acest caz, va fi nevoie si de o firma de transport funerar intern care sa poata prelua persoana decedata de la aeroport si sa o aduca la destinatia dorita, asadar, o alta cheltuiala in plus.

Prin intermediul agentiei noastre, atunci cand va gasiti in situatia trista de a pierde o persoana draga, puteti beneficia de cele mai bune servicii de repatriere decedati Germania, la preturi cat mai accesibile. Cu o experienta de peste 15 ani in acest domeniu am reusit sa ne adaptam serviciile cat mai multor clienti, sa ne ridicam din ce in ce mai mult standardele de calitate si siguranta si am obtinut de fiecare data o buna comunicare cu clientii nostri, prin care fiecare proces de repatriere a fost dus la bu sfarsit.

Decesul unui om drag din viata cuiva este cel mai greu lucru de suportat. Pe langa tristetea imensa pe care o provoca de un astfel de moment este nevoie si de eforturi insemnate pentru a duce totul la indeplinire. Gasirea unei oferte bune nu este o sarcina tocmai usoara, atunci cand cautam o firma de funerare care asigura si transport decedati, mai ales in strainatate, pe distante foarte lungi. In cazul fiecarui contract, noi tratam cu profesionalism fiecare caz in parte si gasim cele mai bune solutii pentru clientii nostri. Credem ca suntem unii dintre cei mai buni din piata datorita experientei vaste pe care o avem. Chiar daca discutam despre platirea inmormantarii cu ajutorul de la stat (prin talonul de pensie), sau discutam despre un transport special, ne achitam de misiunea noastra cu profesionalism.

Prin dotarile de care dispunem, intervenim imediat acolo unde suntem solicitati, chiar si in ceea ce priveste serviciile de imbalsamare, acestea fiind necesare chiar si din punct de vedere legal pentru ca inmormantarea sa aiba loc. Dispunem de numeroase puncte de lucru, chiar si in Germania. Astfel puteti apela la consilierii nostri funerari de acolo, mult mai simplu daca va aflati acolo in tara. Prin asta, intregul proces poate dura si mai putin prin faptul ca nu ar mai fi nevoie de transport funerar din Romania spre Germania ci doar de acolo la noi in tara, in orasul dorit de client, specificat in contract.

In cele mai multe cazuri, in anumite tari, un serviciu de repatriere se realizeaza prin indeplinirea a anumitor pasi precum:

  • Obtinerea documentelor de repatriere si achitarea taxelor standard percepute de institutiile implicate in asta
  • Pregatirea sicriului de repatriere, ce este complet echipat si accesorizat, conform normelor
  • Imbalsamare sau seringa de conservare (nu este obligatorie in toate statele insa reprezinta un avantaj per total)
  • Transport funerar international, realizat cu masini echipate corespunzator si conduse de soferi acreditati in acest domeniu.

Pentru ca de la o tara la alta exista diverse particularitati in ceea ce priveste repatrierea unei persoane decedate, este bine ca o agentie ce ofera aceste servicii sa le cunoasca cat mai bine astfel incat orice proces sa dureze cat mai putin si sa fie indeplinite toate conditiile necesare. In ceea ce priveste Germania, necesare sunt certificatul de deces, cel constatator al decesului, pasaportul mortuar si cel necesar pentru transportul funerar international, realizate desigur in Limba Germana dar si in copii autorizate in Limba Romana. Acestea ofera legalitate preluarii trupului persoanei decedate de catre firma desemnata de clienti si posibilitatea transportului funerar international in tara mentionata in contract, in acest caz Romania.

Desi in procesul de obtinere a anumitor documente necesare poate lua parte si un membru al familiei persoanei decedate, pentru altele este nevoie doar de firma de transport si repatriere, acelea fiind specifice acesteia, asa cum am mentionat mai sus. Astfel, cele mai multe firme ofera servicii prin care sa se poata ocupa exclusiv de intocmirea tuturor documentelor necesare, fiind nevoie doar de un certificat de nastere, carte de identitate si acolo unde este cazul certificat de casatorie sau divort al persoanei decedat. Ei se pot ocupa si de documentele din tara in care se afla persoana decedata cat si de cele din Romania, de la primarie de exemplu.

Este asadar important sa cunoastem cat mai bine domeniul funerar pentru a alege o firma de repatrieri buna.