Ce trebuie sa stii inainte de a angaja un avocat

Cat de mult va taxa avocat mi-a pentru serviciile sale? Onorariul avocatului depinde de mai multe aspecte, cum ar fi cantitatea de timp, dificultatea lucrarii, priceperea necesara, taxa obisnuita in zona dumneavoastra, experienta, reputatia, si timpul alocat rezolvarii cazului. Iata ce trebuie sa stii inainte de a angaja un avocat.

Tipurile de taxe

Taxa de plat: Avocatul va poate cita o suma fixa ​​sau comision standard pentru tipul de probleme juridice. In plus, avocatii trebuie de asemenea sa fie remunerate pentru plata taxelor, si a drumului si cazarii in cazul in care vin din alt oras. Asadar, nu uitati sa luati in considerare aceste detalii foarte importante. Cauta avocatul de care ai nevoie pe https://www.avocatonline.net .

Taxa pe ora: Un avocat poate prefera sa va factureze pe ora. Astfel de taxe pot varia foarte mult in functie de complexitatea activitatii juridice, abilitatea de avocat, si daca exista termene limita de timp. Ati putea dori sa incercati sa negociati cu un avocat pe ratele sale orare. Daca sunteti de acord cu un aranjament pe ora, tu si avocatul ati putea include o prevedere in contract care solicita avocatului sa nu depaseasca o anumita limita de timp sau bani fara a obtine permisiunea dumneavoastra.

De asemenea, aveti dreptul de a cere o explicatie scrisa a ceea ce a facut avocatul in timpul orelor in care a lucrat la cazul dumneavoastra. Afla mai multe despre angajarea unui avocat pe autentici.ro.

Plata in avans: Unii avocati necesita, de asemenea, o taxa de avans numit un avans. Intrebati avocatul ce acopera aceasta taxa. Ocazional, avansul este o taxa fixa, care va acoperi serviciile avocatului, indiferent de cantitatea de timp pe care avocatul o petrece pentru tine. Deci, este important sa ne intrebam daca va exista o rambursare in cazul in care avocatul nu-si petrece la fel de mult timp pe problema astfel cum este prevazut in contract.

Intrebari cu privire la taxele despre care ar trebui sa discutati cu avocatul:

  • Poti sa-mi dai o estimare a cat de mult aceasta problema legala va costa?
  • Putem avea un acord de comision scris in ceea ce priveste taxele?

Cum ar trebui sa iau decizia de a angaja un avocat?

Bazat pe primul interviu, ar trebui sa se ia in considerare urmatorii factori inainte de a accepta un avocat:

  • Ati putut comunica eficient cu avocatul? A fost avocatul clar si usor de inteles?
  • Sunt taxe rezonabile in comparatie cu alte cheltuieli ale avocatilor?
  • Oare avocatul da explicatii clare referitoare la modul in care el sau ea va permite sa stiti despre progresul in cazul dumneavoastra?
  • Daca nu sunteti multumit cu acest avocat, atunci nu il angaja. Cauta in alta parte ajutorul legal de care ai nevoie. Intra pe https://www.avocat365.ro/avocat/ilfov si cauta avocatul de care ai nevoie.

Ce se intampla daca am o problema cu avocatul meu?

Daca aveti o problema cu avocatul dumneavoastra, ar trebui sa discutati mai intai cu el sau ea. Incercati sa solutionati orice probleme. In cazul in care problemele nu pot fi elaborate, este dreptul tau sa angajezi pe altcineva sa te reprezinte. In cazul in care situatia se produce inainte ca problema legala sa fie stabilita, trebuie sa va asteptati sa platiti o parte din taxa pentru timpul petrecut deja.