Ce sa faci daca un site se incarca greu

Daca unul dintre site-urile pe care le detii se incarca suficient de greu, pana la imposibilitatea de a reda continutul dorit la un moment dat, in mod cert ar trebui sa incepi sa-ti pui o serie de intrebari si sa intreprinzi diferite actiuni.

Este, din pacate, un lucru frecvent intalnit si care poate aparea din mai multe motive, cu atat mai intalnit cu precadere daca nu ai ales sa-ti optimizezi pagina din punct de vedere SEO sau nu stii care sunt lucrurile pe care le implica. Iata cateva actiuni pe care le poti intreprinde.

 

Contacteaza compania de hosting

Imposibilitatea unei pagini de a se incarca sau de a raspunde favorabil anumitor comenzi se poate datora unor probleme pe care posesorul hosting-ului le poate avea. Aceste probleme sunt in general trecatoare si apar din cauza afectarii unor sisteme proprii. Iar un prim pas pe care-l poti face e sa contactezi operatorul tau pentru a te informa cu privire la posibilitatea unor erori de sistem.

 

Verifica si updateaza link-urile

Link-urile care prezinta probleme pot deveni in sine un motiv de ingrijorare. Daca de exemplu, intampini aceasta neplacere doar atunci cand accesezi pagina de pe telefonul mobil, este foarte posibil ca vina sa o detina omiterea de optimizare site si pentru alte dispozitive in afara calculatorului. Pot fi necesare schimbari majore si fara indoiala o analiza punctuala si cat mai precisa astfel incat sa se desemneze cauza si sa fie eliminata.

Exista si posibilitatea ca, unele link-uri sa nu mai fie valide, altele sa produca mult prea multe redirectionari, lucru care debusoleaza motoarele de cautare ce se bazeaza pe o serie de roboti la indexarea si functionarea paginii tale. Atunci cand creezi un site si alegi sa investesti in optimizare seo, astfel de intamplari pot fi prevenite.

Analizeaza advertorialele deja publicate

O alta cauza a problemei pot fi si advertorialele pe care ai ales sa le publici in diferite locuri, de exemplu, din cauza calitatii acestora si a prezentei unor link-uri care prezinta de asemenea o serie vasta de erori. De asemenea, nu este exclus ca, la un moment dat, sa fi publicat o serie de advertoriale ce au continut o serie de link-uri ce astazi nu mai sunt functionale sau care au fost scrise in mod gresit.

Optimizeaza-ti imaginile

Orice pagina va atrage atentia si va reda o nota aparte de profesionalism in momentul in care va prezenta o serie de imagini clare, originale si relevante in pagina. Iar acestea pot avea o dimensiune mult prea mare atat din punct de vedere al documentului, cat si din punct de vedere al spatiului sau al frecventei cu care sunt introduse intr-un material (de exemplu, intr-un articol sau in pagina unei categorii).

De altfel, din punct de vedere SEO, se recomanda ca acestea sa dispuna de o dimensiune cat mai mica, lucru care se poate face prin comprimarea fisierelor inainte de reincaracrea in site, sa fie introduse la un anumit numar de cuvinte, ori in anumite formate. Sigur, acestea pot fi doar cateva dintre modalitatile de optimizare a lor, ce duc la o incarcare usoara a paginii. Un specialist SEO te poate ajuta mai usor sa verifici daca aceasta este cauza problemelor tale si cum sa o rezolvi.

Analizeaza si regandeste designul

Si nu in cele din urma, problematic poate fi inclusiv site-ul in sine care, consuma mult prea multe resurse pentru a deveni functional. Anumite instrumente si aplicatii pe care le folosesti ca sa afisezi o serie de elemente vizuale si/sau functionale iti pot micsora viteza de raspuns. Regandirea, respectiv simplificarea designului poate fi o modalitate prin care sa elimini orice risc.

 

In concluzie, optimizandu-ti pagina corespunzator inca de la bun inceput poti preveni numeroase neplaceri care stau intre tine si succesul tau. Insa, un specialist in SEO te poate ajuta in timp real si sa determini cauza, precum si s-o rezolvi cu usurinta. Pentru orice problema de marketing sau SEO, poti apela la Mogu.ro.