Ce este o imprimanta termica si avantaje iti ofera

Imprimantele sunt unele dintre cele mai cautate unelte, la nivel de business si nu numai. Pe langa societatile comerciale si utilizatorii casnici pot sa foloseasca aceste echipamente. O categorie speciala de imprimante este reprezentata de cele termice, care sunt dispozitive cu ajutorul carora se pot imprima diverse texte sau imagini pe hartie, in baza unei tehnologii care apeleaza la caldura.

In cele mai multe cazuri, imprimanta termica se foloseste in domeniul comercial si industrial. Ea poate imprima foarte rapid bonuri fiscale, alte documente speciale, dar si etichetele necesare pentru o buna informare a clientilor despre produsele comercializate. In continuare, poti afla mai multe despre imprimantele din aceasta categorie, ce pot printa acestea si care sunt toate avantajele pe care le ofera.

Imprimanta termica – ce poate printa si ce beneficii ofera

Daca apeleaza la tehnologia de printare prin caldura, o imprimanta se bazeaza pe aer cald pentru imprimarea substratului. Aceasta tehnica este diferita si considerata mai performanta decat cele utilizate de catre imprimantele cu jet de laser sau cerneala. Imprimanta termica poate fi utilizata in multiple scopuri, dupa cum urmeaza:

  • pentru imprimarea cardurilor din plastic;
  • pentru imprimarea fotografiilor (la nivel casnic, dar si la nivel de studio);
  • pentru imprimarea etichetelor si a chitantelor.

Principiul de functionare, in cazul unui astfel de dispozitiv, este relativ simplu. Imprimantele au in dotare un capat de imprimare termica. Acesta incalzeste hartia termica, iar la nivelul acesteia ajung sa se activeze pigmentii termici prin care imaginile si textele sunt redate pe suprafata hartiei. Beneficiile care insotesc o imprimanta termica sunt unele care avantajeaza indeosebi entitatile comerciale care apeleaza la ele. Iata care sunt cele mai importante beneficii:

  • viteza de imprimare – in comparatie cu alte tipuri de imprimante, acestea necesita doar cateva secunde pentru a printa orice fel de imagine sau text.
  • consumabilele lor nu au costuri mari – sunt mai ieftine decat tonerul si cerneala, necesare in cazul altor imprimante.
  • zgomot redus – chiar daca actioneaza foarte rapid, imprimantele care folosesc tehnologia termica sunt extrem de silentioase.
  • caracter robust – nu sunt dispozitive de dimensiuni mari, astfel fiind ideale pentru folosirea in combinatie cu aparate precum cantarele electronice sau casele de marcat.

Caracteristicile si avantajele imprimantelor termice le transforma in variantele ideale pentru magazine si depozite de produse alimentare si nealimentare. Ele sunt utilizate la scara larga pentru tiparirea bonurilor fiscale, dar si a etichetelor. Pentru a alege imprimanta potrivita este important sa verifici ce functii are aceasta si daca ele sunt compatibile cu necesarul afacerii tale. Foarte utile, in cazul magazinelor, sunt imprimantele portabile care au in dotare si acumulatori.

Acceseaza site-ul TehnicaFiscala.ro si descopera o gama variata de modele de imprimanta termica. Un astfel de dispozitiv te ajuta sa garantezi eficienta si rapiditatea operatiunilor in activitatea de zi cu zi a afecerii tale. Asemenea unei case de marcat, imprimantele din aceasta categorie au nevoie de fiscalizare. Vestea buna este ca pe acelasi site gasesti si toate informatiile necesare despre procesul de fiscalizare si poti beneficia si de consultanta in vederea finalizarii cu succes si rapiditate a acestuia!