Ce este artrita reumatoida?

Artrita reumatoida este o boala autoimuna si inflamatorie. O boala autoimuna determina organismul sa-si atace propriile tesuturi. Artrita reumatoida provoaca sistemul imunitara atace articulatii si alte parti ale corpului. Oamenii cauta de obicei tratamente combinate pentru a remedia problemele generate de artrita reumatoida si de alte simptome similare, cea mai populara combinatie fiind cea de medicina alopata si tratamente balneare. Pentru a vedea o schema completa de tratamente si locurile in care le poti face, click aici.

Aceasta produce simptome precum:

 • durere, sensibilitate sau umflare la una sau mai multe articulatii
 • oboseala
 • articulatii calde, umflate, cu aspect inflamat
 • febra
 • pierdere in greutate
 • slabiciune

Simptomele tind sa afecteze ambele parti ale corpului, de exemplu, ambii genunchi.

Artrita reumatoida vs osteoartrita

Osteoartrita rezulta din uzura, in timp ce artrita reumatoida provine dintr-un raspuns imun. Cele doua afectiuni provoaca, de asemenea, simptome diferite.

Iata cateva moduri in care artrita reumatoida si osteoartrita sunt diferite:

 • Artrita reumatoida este mai probabil sa afecteze articulatiile mijlocii si inferioare ale degetelor.
 • Este mai probabil ca osteoartrita sa afecteze articulatia de la baza degetului mare si cele de la varful degetelor.
 • Artrita reumatoida tinde sa afecteze ambele parti ale corpului, in timp ce osteoartrita afecteaza adesea doar o parte.
 • Dupa ce o persoana se trezeste, durerea cauzata de artrita reumatoida poate dura cel putin 1 ora pentru a incepe sa se atenueze, in timp ce durerea si rigiditatea de la osteoartrita se amelioreaza adesea dupa activitate.
 • Principalele simptome ale osteoartritei afecteaza articulatiile, dar artrita reumatoida poate provoca simptome asemanatoare gripei, care pot aparea inaintea durerii articulare.

Oamenii pot folosi termenul „reumatism” atunci cand descriu dureri similare cu cele cauzate de artrita. Reumatismul nu este o afectiune medicala si o persoana se poate referi la artrita reumatoida numind-o reumatism. Cand oamenii folosesc cuvantul „artrita”, uneori se refera la osteoartrita, cel mai frecvent tip.

Oricine are dureri articulare persistente sau orice durere articulara si simptome asemanatoare gripei ar trebui sa primeasca asistenta medicala. Diverse tratamente pot ameliora simptomele artritei si pot incetini progresia acesteia.

Cum ajuta tratamentele balneare in tratarea reumatismului

Apele minerale naturale, cu virtutile lor terapeutice, duc la ameliorarea tururor durerilor determinate de afectiunile cronice. In Romania, sunt 160 de statiuni balneare care au resurse naturale de nepretuit, asa cum sunt apele carbogazoase, apele alcaline si apele oligominerale, apele feruginoase si apele clorosodice, apele sulfuroase si lacurile terapeutice.

De la durerile articulare clasice si pana la bolile respiratorii, apele din Romania, insotite de namolurile cu substante active, fac ca bolile sa se amelioreze foarte usor si simplu. Recomandarea noastra este sa alegeti de fiecare data cele mai bune tratamente astfel incat sa obtineti in cel mai scurt timp o ameliorare a simptomelor. In plus, o alta recomandare este aceea de a solicita si sfatul medicului inainte de a apela la astfel de tratamente pentru a evita toate problemele ce pot rezulta din utilizarea unui tratament inadecvat. Medicul reumatolog va sti cu siguranta ce trebuie sa facis pentru a se obtine cele mai bune rezultate in urma tratamentului.