Care sunt semnele pentru a va incarca aerul conditionat?

Exista multe simptome care va spun ca este timpul sa va reincarcati aerul conditionat al masinii:

  • Absenta frigului este cea mai clara manifestare pe care o puteti intalni. Daca nivelul gazului este prea scazut, presiunea generata de sistemul de aer conditionat va fi prea mica si nu va crea frig. Aceasta problema va duce, de asemenea, la un consum excesiv de combustibil: motorul vostru va continua sa furnizeze energia necesara pentru ca sistemul vostru de aer conditionat sa atinga temperatura setata, ceea ce nu se va intampla niciodata, deoarece nu aveti suficient gaz.
  • Pierdere a puterii de ventilatie poate fi un alt semn, mai putin sigur, deoarece poate indica si o problema a compresorului.
  • Dezghetarea nu functioneaza corect.

Bine de stiut: reincarcarea aerului conditionat este o operatiune delicata, deoarece gazul este la presiune ridicata si foarte rece. Manevrat gresit si neprotejat, poate provoca degeraturi severe sau va poate deteriora grav vederea daca va atinge ochii. Daca nu aveti abilitatile necesare, nu va asumati niciun risc si lasati aceasta sarcina unui mecanic. Exista o cantitate freon specifica pe care instalatia trebuie sa o aiba si atunci cand aceasta scade va trebui sa apelezi la un specialist care sa iti incarce instalatia.

Prin urmare, noi recomandam Autochelu – service auto Brasov care sa te ajute sa ai instalatia perfect functionala. Pe langa incarcare cu freo, aici vei primi si alte servicii inclusiv de verificare a instalatiei, astfel incat sa nu existe alte componente cu probleme din cauza carora instalatia sa nu functioneze.

Cat dureaza incarcarea aerului conditionat?

Durata de viata a unei reumpleri variaza in functie de utilizare. Daca porniti aerul conditionat cu forta maxima timp de cateva ore pe zi intr-o perioada lunga de canicula, gazul frigorific va fi evident consumat mai repede decat daca il folositi foarte rar si la munte. In general, o reincarcare a aerului conditionat dureaza in medie 3 ani. Dar este recomandabil sa verificati nivelul in timpul serviciului anual, pentru a nu fi surprins de o defectiune in timpul vacantei de vara. Iata sfaturile pentru a creste durata de viata a aerului conditionat al masinii:

  • Rulati aerul conditionat in mod regulat. Chiar si iarna sau cand este frig, activati sistemul timp de cel putin 10 minute o data sau de doua ori pe luna pentru a-l curata si a preveni mucegaiul.
  • Schimbati filtrul masinii in fiecare an sau la fiecare 10-15.000 km, pentru a va mentine sistemul functional in mod optim.

In momentul in care mergi la service pentru aerul conditionat, nu uita sa apelezi si la serviciile de vulcanizare astfel incat sa determini daca jantele tale sunt bune, daca ai nevoie de indrepatare sau daca ai nevoie de reconditionarea anvelopelor. In felul acesta iti vei conserva directia de la masina si nu vei afecta alte sisteme. De asemenea, recomandarea noastra este sa te ocupi de masina ta, astfel incat sa te asiguri ca functioneaza impecabil si ca nu ai alte probleme din cauza ei pe viitor, atunci cand mergi pe strasee lungi.