Care sunt avantajele aduse de un avocat asigurări auto?

Unele victime rutiere încă se întreabă care sunt avantajele unui avocat asigurări auto în contextul unui accident rutier, deoarece asigurarea s-a oferit deja să organizeze un raport de expertiză și să le plătească un deținător.

Deci, în mod legitim, victimele accidentelor rutiere, slabe și aflate în dificultate psihologică, vor să iasă rapid din acest coșmar și să meargă rar din oficiu la un avocat pentru victimele vătămărilor corporale, gândind greșit că rolul avocatului este redus exclusiv litigiilor.

În realitate, avocatul victimelor vătămărilor corporale care intervine în accidente de circulație are mai multe competențe în drept: în dreptul penal rutier, în dreptul răspunderii civile și în dreptul asigurărilor și, intervine la toate etapele procedurii: administrativ, legal, amiabile sau disputate, de la început și pot chiar interveni pentru unele victime de îndată ce sunt internate la spital (în cazul unui litigiu de răspundere).

Avocat accident rutier

Ai fost victima unui accident rutier și cauți un avocat. Poate fi util să angajezi serviciile unui avocat care să te apere. Cu toate acestea, trebuie să corespundă unei nevoi reale. Acest avocat trebuie să fie, de asemenea, specializat în accidente rutiere sau de circulație și mai ales în domeniul despăgubirilor pentru vătămări corporale. Există firme de avocatură care au o experiență solidă în acest tip de cazuri. Este de preferat ca firma să fie obișnuită să gestioneze o mulțime de dosare pentru a fi sigur că poate acționa în interesul tău.

Este întotdeauna util să angajezi serviciile unui avocat specializat în accidente rutiere?

Răspunsul este nu: în cazuri simple nu îți va aduce neapărat valoare adăugată. Este sigur că atunci când daunele suferite de victimă în urma accidentului rutier sunt semnificative, nu se pune întrebarea. Este necesar să angajezi serviciile unui avocat pentru accidente de circulație pentru a te asigura că ești despăgubit în interesul dumneavoastră. În cazurile limită, este recomandat să te alături unei firme de  avocatură rutiere pentru a fi informat.

Este suficient doar un avocat de asigurări auto?

Răspunsul este nu: din momentul în care decizi să angajezi un avocat asigurari auto, cel puțin trebuie să apelezi și un medic care este expert în victime. Avocatul nu este medic și nu te va putea apăra singur în această funcție. Prezența la expertiza avocatului este rareori utilă. Este mai bine să ai un medic expert care lucrează de obicei cu acest avocat pentru a lucra în echipă. În cazuri și mai complexe, va trebui să adăugi un terapeut ocupațional, un expert în compensații etc. Există într-adevăr mai multe profesii care ar putea fi utile și eficiente în apărarea intereselor tale.

Asigurătorul tău îți oferă avocatul pentru protecție juridică. Este o idee bună?

Răspunsul este nu. Avocatul acesta nu va fi avocatul unei victime, adevăratul său client este asigurătorul. Chiar dacă acesta din urmă este sincer, el nu va avea reflexele bune ale avocaților care nu lucrează pentru asigurători. Este important să apelezi, de fapt, un avocat de accident de circulație, care este total independent de asigurări sau de fondurile mutuale.