Care este importanța unei nutriții bune pentru copii?

Modul în care copilul dumneavoastră mănâncă astăzi va avea un impact izbitor asupra sănătății sale pe tot parcursul adolescenței și a maturității. Consumul de alimente nutritive îi ajută pe copii și adolescenți să crească, să se dezvolte, să se descurce bine din punct de vedere academic și să se simtă bine cu ei înșiși. O nutriție bună ajută, de asemenea, la prevenirea problemelor copiilor și adolescenților, cum ar fi tulburările alimentare, obezitatea, cavitățile dentare și anemia cu deficit de fier.

Prevenirea obezității în copilărie

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 25% din toți copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani îndeplinesc acum criteriile pentru a fi supraponderali. Copiii supraponderali și obezi prezintă un risc mai mare pentru probleme majore de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, durerile articulare, colesterolul ridicat și bolile cardiovasculare. Învățându-i copilului obiceiuri nutritive bune de la o vârstă fragedă poate scădea probabilitatea ca acesta să devină supraponderal. Alegerea alimentelor bogate în substanțe nutritive, cum ar fi fructele și legumele proaspete, în locul alimentelor cu calorii goale, cum ar fi fursecurile și băuturile răcoritoare, pot ajuta la prevenirea obezității copiilor și pot oferi copilului dvs. o calitate a vieții mult mai ridicată.

Sprijiniți creșterea optimă

Copiii necesită o varietate de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructe proaspete, legume, cereale integrale, carne, pește și calorii adecvate pentru a crește și a se dezvolta în mod corespunzător. Este crucial ca copilul dumneavoastră să consume substanțele nutritive esențiale de care are nevoie pentru a crește. Calciul are o importanță deosebită pentru copii. Un aport adecvat de calciu favorizează densitatea osoasă optimă, care va ajuta la creșterea adolescenților și va reduce riscul pierderii osoase în viața ulterioară. Modul în care copiii mănâncă le influențează creșterea și sănătatea în timpul copilăriei, în perioada adolescenței și pentru restul vieții.

Importanța unui mic dejun copios

Studiile de parenting arată că copiii care iau micul dejun se descurcă mai bine la școală. Conform rapoartelor Asociației Dietetice Americane, studenții care iau micul dejun au capacități mai bune de rezolvare a problemelor, amintiri, memorie, fluență verbală și creativitate. De asemenea, sunt mai puțin probabil să lipsească. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează că copiii care nu iau micul dejun sau nu iau un mic dejun insuficient, au șanse mai mari să aibă probleme de comportament, emoționale și academice la școală.

Consecințe nutriționale slabe

O dietă sănătoasă și o alimentație bună sunt esențiale în prevenirea unora dintre problemele nutriționale inadecvate pe care le poate provoca, cum ar fi statura scurtă și întârzierea pubertății, deficiențe de nutrienți și deshidratare, nereguli menstruale, sănătate osoasă slabă, risc crescut de leziuni, performanță academică slabă și risc crescut de tulburari de alimentatie. Învățarea copiilor despre importanța unei alimentații bune pe tot parcursul copilăriei va pune bazele unei vieți mai sănătoase și mai satisfăcătoare.

Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de parintimoderni.ro