Bijuterii potrivite pentru ținuta de birou

Vă întrebați ce tip de bijuterii să putați la birou? Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este tipul de mediu în care lucrați. Lumea corporativă este de obicei mai conservatoare decât domeniile creative, cum ar fi publicitatea sau moda. Dacă nu siguri ce este potrivit, este întotdeauna mai bine să fiți în siguranță și să alegeți piese mai mici și mai simple. Iată câteva sfaturi:

Dacă lucrați într-un birou conservator, evitați colierele și brățările mari. Alegeți cercei simpli sau un ceas, în cazul bărbaților. Un lanț mic de aur este de asemenea întotdeauna potrivit pentru birou.

Evitați să purtați prea multe inele sau brățări deodată – alegeți în schimb una sau două piese delicate. Dacă biroul vostru este mai relaxat, nu ezitați să experimentați diferite stiluri și culori. Doar asigurați-vă că orice alegeți are încă un aspect profesional. În continuare vă vom prezenta principalele bijterii pe care ați putea să le purtați la birou și câteva detalii despre acestea:

Colierele

Odinioară, colierele se purtau doar la ocazii speciale, dar acum se pare că toată lumea le poartă mai tot timpul. Colierele pot fi o modalitate excelentă de a adăuga personalitate unei ținute, dar trebuie să ai grijă să nu exagerezi. Dacă nu ești sigură ce tip de colier să porți, iată câteva sfaturi:

Dacă vrei un look mai formal, încearcă un colier simplu cu un pandantiv mic sau știfturi cu diamante. Pentru un look mai casual, mergi cu ceva colorat sau cu un design funky. Țineți neapărat cont de ținută atunci cand alegi un colier – daca porți un tricou și blugi, nu-ți lua un colier uriaș care va concura cu ținuta ta.

Brățările

Există multe tipuri diferite de brățări care pot fi purtate la birou, de la brățări delicate de aur la manșete groase de argint. Dacă nu ești sigur ce tip să alegi, iată câteva sfaturi:

În primul rând, gândiți-vă la tipul de îmbrăcăminte pe care îl veți purta. Dacă purtați o mulțime de țesături ușoare, cum ar fi mătasea sau bumbacul, evitați brățările grele care v-ar putea îngreuna ținuta. Optați pentru o brățară aur sau argint.

Dacă purtați o mulțime de culori mai închise sau țesături mai grele, cum ar fi lâna, atunci puteți purta o brățară mai groasă, precum o manșetă de argint.

Cerceii – mari sau mici?

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece depinde de stilul fiecăreia  și de aspectul pe care îl urmăriți. Dacă doriți să faceți o declarație puternică, alegeți cercei mari – dar rețineți că aceștia vor trebui să fie potriviți pentru decorul de birou. Dacă preferați ceva mai subtil, cerceii mici ar putea fi o opțiune mai bună. Doar asigurați-vă că sunt lustruiți și profesionali.

Ceasurile

Când vine vorba de ceasuri, nu este nevoie să cheltuiți o avere pe unul. De fapt, astăzi există multe ceasuri elegante și accesibile pe piață. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că ceasul pe care îl cumpărați este potrivit pentru locul de muncă și să-l alegeți astfel încât să vă completeze ținuta și personalitatea. O regulă de bază este să alegeți un ceas care este fie clasic, fie la modă, totuși evitați-le pe cele prea sclipitoare sau prea casual.