Beneficiile unei case cu structuri metalice

Materialele pentru realizarea constructiei unei case sau a oricarei cladiri sunt diverse, cu toate acestea, de cativa ani, metalul castiga interes ca material preferat in domeniul constructiilor, mai ales cand vine vorba de grinzi metalice.

Chiar si deasupra materialului de constructie predominant, cum ar fi cimentul, metalul a depasit predilectia in unele cazuri, acest lucru datorita multiplelor beneficii pe care le ofera structurile metalice- vom vorbi in detaliu despre acestea. Vezi detalii pe mafosteel.ro.

Material rezistent.

Utilizarea metalelor, cum ar fi otelul structural, de exemplu, produce beneficii, cum ar fi faptul ca rezistenta materialului la ravagiile timpului este garantata si chiar si la foc, acest material prezinta o mare rezistenta la foc, spre deosebire de lemn sau chiar beton- acest tip de casa nu se prabuseste usor.

  • Nu este deteriorat de apa. Este rezistent la umiditate.
  • Nu este afectat de ciuperci sau insecte.
  • Nu se indoaie.

Mai putine deseuri.

Spre deosebire de lemnul care genereaza rumegus si beton care produce resturi, utilizarea structurilor metalice in constructia de locuinte este mai curata.

Usor de manevrat.

Structurile metalice sunt de obicei versatile, este posibil sa se construiasca case cu forme surprinzatoare si este, de asemenea, de obicei un material usor, ceea ce faciliteaza procesul de constructie.

Material reutilizabil.

O casa din beton odata ce se prabuseste, cu greu poate fi refolosit acel material, in timp ce structurile metalice pot fi folosite din nou, acest lucru reprezinta si ceva benefic pentru mediu, mai putin o risipa care sa te ingrijoreze.

Este sigur.

In cazul unui seism sau al oricarui alt fenomen natural, aceste constructii sunt mai sigure pentru locuitori, datorita greutatii reduse care a fost deja mentionata.

Costa mai putin

Pentru familiile cu un buget restrans, acest material de constructie este cel mai recomandat, datorita abundentei acestui material, este de obicei mai accesibil decat altele.

Remodelare simpla.

Un alt mare beneficiu al structurilor metalice aflate in constructie este faptul ca aceste cladiri pot fi extinse si modificabile cu usurinta, in general sunt de obicei considerate case cu un ciclu evolutiv practic.

Alte avantaje.

Pe langa beneficiile mentionate, acest material de constructie modern si inovator ofera o alta gama de beneficii multiple, printre care se pot mentiona:

  • Acestea ofera posibilitatea de a avea o iluminare mai mare, datorita posibilitatii ca acestea sa poata fi instalate intre diferitele suporturi pe care le are structura.
  • Poate fi lucrat in locuri cu putin spatiu.
  • Poate fi taiat, sudat, modelat dupa nevoie.

Cladirile, locuintele, intr-o varietate de domenii de constructie, structurile metalice au reprezentat raspunsul la problemele pe care cu betonul si lemnul le apreciaza greu de rezolvat, de unde si faptul ca utilizarea lor este in crestere.

Vezi detalii pe mafosteel.ro.

Unde NU ar trebui sa fie construit cu structura metalica?

  • Cladiri cu mari actiuni dinamice.
  • Cladiri situate in zone cu atmosfera agresiva, cum ar fi porturi de agrement sau centre industriale, unde constructia lor nu este favorabila.
  • Cladiri in care exista o mare preponderenta a incarcaturii de incendiu, de exemplu depozite, laboratoare etc.