Avantajul draperiilor

Draperiile ofera multe avantaje, in functie de camera speciala in care trebuie instalate acestea.  Acum, in magazine poti gasi mai multe modele de perdele si draperii pe care sa le achizitionezi in functie de preferintele tale, dar si de designul interior pe care l-ai configurat pentru fiecare camera. Anumite draperii nu se vor potrivi niciodata intr-un decor minimalist in timp ce altele sunt prea simple pentru un decor clasic. In plus va trebui sa iei in calcul si faptul ca rolul draperiilor este acela de a oferi confort intr-o casa, caz in care va trebui sa alegi doar acele produse care se si potrivesc interiorului tau si care te pot proteja de soare dimineata, care te ajuta sa dormi mai bine si care creaza un mediu confortabil.

Avantajele pe care le ofera draperiile bine alese

Atunci cand iti alegi corect draperiile va trebui sa tii cont de mai multe aspecte importante astfel incat sa iti ofere toate avantajele din lista de mai jos. Cumpara cele mai bune draperii si nu vei avea surprize neplacute. O draperie aleasa corect completeaza interiorul in care este montata, te ajuta sa tii la distanta razele de soare deranjante si este acolo ori de cate ori ai nevoie sa acoperi geamurile cu un material dens, pentru a crea in interior conditii perfecte pentru odihna si relaxare.

Draperiile au un efect pozitiv asupra acusticii dintr-o camera, deoarece diminueaza sunetul. O alimentare consolideaza suplimentar acest efect. Acest lucru poate fi util in incaperile in care exista reverberatie, de exemplu in zone mari si in cladiri noi. Draperiile au, de asemenea, un efect pozitiv asupra acusticii in incaperile cu copii mici. Acestea impiedica cei patru pereti sa devina un corp de rezonanta.  Fiecare tip de captuseala are aceasta valoare adaugata. Cu cat tesatura este mai groasa, cu atat efectul este mai puternic.

Draperiile reduc in mod natural incidenta luminii. Cu unele tesaturi pentru draperii, insa, aceasta proprietate este mai pronuntata decat cu altele. Tesaturile pentru acestea care, prin natura, nu se intuneca prea mult, pot avea un efect de intunecare a camerei datorita captuselii. Acest lucru este foarte practic in camerele si dormitoarele copiilor, de exemplu. Indiferent de lumina de afara, este intotdeauna frumos si intunecat in camera.

Tesaturile sunt disponibile in diferite modele. De la oprirea completa a luminii,pana la o ambianta mai mult luminoasa. Acestea se diferenteaza astfel: black out, intunecare puternica si dim-out / semi-intunecat.

Daca in casa se vor regasi ferestre mari si frumoase pe partea cea mai luminoasa a casei, din cauza razelor solare puternice, draperiile frumoase din fata acestor ferestre se pot decolora din pacate. O captuseala potrivita poate proteja draperiile de decolorare. Acest lucru este deosebit de util pentru tesaturile naturale, cum ar fi inul si bumbacul. Fiecare tip de captuseala are aceasta valoare adaugata.

Draperiile captusite asigura o izolare buna. Aceasta inseamna ca valurile de caldura raman in camera iarna. Este deosebit de indicat in a alege draperii captusite pe ferestre sau usi. Acest lucru ofera si avantaje vara. In mijlocul verii, pur si simpluse vor trage draperiile, astfel incat sa ramana placut la interior.

Captuseala suplimentara ofera, de asemenea, protectie. Daca draperiile vor atarna de un perete sau se freaca de alte suprafete, cel mai bine este de a le proteja cu o captuseala.

Acest lucru este intotdeauna recomandat pentru tesaturile sensibile. Catifeaua, de exemplu, este unul dintre aceste materiale. Tesatura draperiilor de catifea se poate deteriora daca intra in contact cu pereti aspri. Prin urmare, se recomanda in a avea intotdeauna draperii de catifea captusite, astfel incat proprietarul sa se poata bucura de draperiile sale mult mai mult timp dupa ce acestea au fost achizitionate.