4 idei ușor de pus în aplicare pentru o bucătărie mai frumoasă și mai practică

Majoritatea persoanelor sunt prinse acum în proiecte de renovare a locuinței, de curățenie generală și de decorare pentru ca totul să arate impecabil în zilele de sărbătoare. Dacă vă numărați printre persoanele care caută modalități prin care să își reîmprospăteze bucătăria, atunci ați putea lua în considerare înlocuirea faianței. Nu este o idee deloc greu de pus în aplicare, mai ales dacă aveți de înlocuit doar un brâu de faianță. O amiază liberă din weekend este suficientă pentru a pune în aplicare această idee. Găsiți un model de plăci cât mai special pentru a oferi bucătăriei mai mult caracter și poate și un pic de culoare. Gama de plăci de faianță este deosebit de amplă în prezent, de la plăci frumoase glazurate manual până la plăci din sticlă, cu model floral, spaniol sau chevron. Un astfel de detaliu vă poate schimba complet bucătăria.

Alegeți echipamente electrocasnice moderne

Dacă proiectul de reamenajare a bucătăriei include și înlocuirea echipamentelor de uz casnic, atunci optați pentru electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic și cât mai moderne. De la game minimaliste, din oțel inoxidabil și până la colecții de electrocasnice rustice sau vintage, în prezent magazinele vă oferă orice electrocasnice v-ați putea dori pentru a se potrivi amenajării dorite. De exemplu, puteți opta pentru o plită cu hotă integrată, ceea ce elimină necesitatea instalării unei hote. O plită cu hotă integrată reprezintă o modalitate grozavă prin care puteți elibera spațiul de deasupra suprafeței de gătit. Dacă preferați o hotă individuală, optați pentru un model care să se potrivească cu restul electrocasnicelor sau să se integreze minunat în amenajare. Iar dacă aveți nevoie de un frigider/frigidere, țineți cont de cât de eficient este, dar și de spațiul pe care vi-l oferă. Din nou, frigiderul ar trebui să se integreze armonios în amenajarea bucătăriei pentru a obține astfel un aspect cât mai uniform.

Includeți scaune confortabile

Dacă bucătăria este prevăzută cu un loc de luat masa sau cu o insulă, atunci nu subestimați importanța scaunelor. Optați pentru scaune, pentru un taburet sau pentru o bancă dacă spațiul vă permite. Astfel, invitații vor putea servi un pahar de vin și vor putea discuta în timp ce veți termina de gătit. Veți putea lua parte la conversațiile lor și vă veți distra împreună, în loc să îi invitați în zona de dining și să rămâneți singură în bucătărie grăbindu-vă să terminați de gătit pentru a nu vă lăsa oaspeții fără companie.

Echilibrați suprafețele dure

Orice bucătărie dispune de unele suprafețe dure, indiferent că vorbim de pardoseală, de plăcile de faianță sau de electrocasnicele voluminoase. Astfel, devine necesar să echilibrați aceste suprafețe dure. Lemnul natural și plantele sunt excelente pentru împrospătarea bucătăriei, deoarece creează o căldură tactilă care ajută la îmblânzirea tuturor suprafețelor dure. Câteva rafturi din lemn accesorizate cu vasele preferate alături de unele plante decorative vor aduce un plus de viață în bucătărie.

Acordați atenție luminii

Dacă este posibil, permiteți luminii naturale să vă invadeze bucătăria. Dacă sunteți în toiul renovării bucătăriei, asigurați-vă că lumina naturală poate pătrunde în bucătărie și, de asemenea, că puteți admira peisajele exterioare. Perdelele subțiri și albe, din materiale naturale, precum in sau bumbac sunt cele mai potrivite pentru o bucătărie, indiferent de stilul de amenajare pe care îl preferați. În ceea ce privește corpurile de iluminat, evitați plafonierele, aplicele sau spoturile și optați pentru un amestec de corpuri de iluminat. Un candelabru sau un pandantiv, benzile LED care pot fi instalate sub dulap și chiar o veioză vor asigura cantitatea de lumină de care aveți nevoie la lăsarea serii. Nu uitați să instalați un dimmer pentru a crea o atmosferă relaxantă pe măsură ce vă încheiați ziua.