Miercuri, 26 Iulie 2017

Cum ia nastere o poveste de succes

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Fundatia Liciunium – mai mult de un deceniu de poveste

Povestile de succes se nasc din inspiratia si implicarea oamenilor, din pasiunea acestora pentru domeniul in care isi propun sa activeze si in care se simt capabil sa dezvolte initiative memorabile. Insa, mai mult decat atat, povestile de succes se nasc din nevoile nostre de a ne depasi limitele, de a investi in potentialul nostru si de a intelege constant importanta acestui aspect. Asa a luat fiinta, in urma cu 10 ani, Fundatia Licinium: “necesitatea de a investi in potential ne-a deterimnat sa sustinem punctual tinerii care aveau valoare, care aveau potential cu burse sportive, de excelenta si de studii, cu facilitarea posibilitatii de a studia, de a practica sport, dar si de a identifica acel potential latent in ei.”, presedintele Fundatiei, Cosmin Jurcan.

Fundatia Licinium – 10 ani de poveste

In urma cu 10 ani, un grup de tineri, cu si fara dizabilitati motorii, au avut curajul sa gandeasca in perspectiva un proiect mai mult decat indraznet, reusind, pe parcursul acestor ani, sa creeze o comunitate unita, puternica, gata in orice moment sa infrunte si sa treaca peste refuzuri si discriminari. Si-au dat seama, constientizand la momentul oportun, ca impreuna pot si trebuie sa lupte pentru  integrarea reala in societate a persoanelor cu dizabilitati din Romania. Prin toate proiectele puse pe hartie si transformate, cu multa munca si multa rabdare, in realitate, Fundatia Licinium a urmarit, de fiecare data, sa dovedeasca faptul ca "Performanta nu are limite" si "Performanta nu cunoaste handicap".

Pe parcursul a 10 ani de zile, Fundatia se mandreste cu implementarea mai multor proiecte de succes. Dintre acestea, aducem aminte de campania de constientizare derulata pe 5 mai 2000,  cu ocazia Zilei Internationale a Luptei Impotriva Discriminarii Persoanelor, de organizarea unei intalniri nationale pe 29 mai 2000 cu autoritatile publice si reprezentanti ai personelor cu handicap, privind introducerea accesibilizarii spatiilor publice in programul de modernizare a infastructurii municipiului Bucuresti, pentru persoanele cu dizabilitati motorii. De mentionat sunt si lansarea campaniei “Merita sa crezi in sansa noastra”, pe 1 iulie 2002, care a promovat imaginea reala a comunitatii persoanelor cu handicap din Romania, infiintarea Centrului Comunitar pentru Tineret “Inand”, avand caracter socio – sportive. In anul 2004 se lanseaza, campania “Investiti in potential”, in cadrul careia, tinerii cu handicap participa la concertul Depeche Mode si se implica in organizarea Zilei Internationale a Persoanei cu Handicap la Palatul Parlamentului. Patru ani mai tarziu se lanseaza proiectul “Un carucior pentru tine”, prin care se ofera carucioare active persoanelor cu handicap – o suta de tineri beneficiaza de excursii gratuite in Grecia, din partea Fundatiei.

Responsabilitatea sociala – parte importanta dintr-o poveste de succes

Fundatia Licinium este dovada vie si graitoare constientizarii comunitatii a faptului ca oamenii si mediul sunt resursele cele mai de pret in mentinerea echilibrului social. Prin curaj si asumare constienta a riscurilor, fundatia a urmarit, in decursul celor 10 ani de activitate, sa stimuleze participarea activa a personelor cu handicap in societate, prin accesul la educatie, sport, cultura si munca, creand evenimente in scopul promovarii potentialului si performantelor acestora. Mai mult decat atat, Fundatia a facut eforturi sustinute pentru implicarea mass-media in actiuni de promovare a tinerilor cu handicap, precum si pentru atragerea sprijinului financiar al unor companii nationale si internationale.

De viitor

Pentru anul acesta, Fundatia Licinium si-a setat o serie de obiective: implicarea mediului de afaceri si a celui politic, pentru achizitionarea a 1500 de carucioare care ofera libertate de miscare si posibilitatea integrarii depline a personelor cu handicap in societate, sustinerea a 500 de tineri cu handicap cu burse (in sport, educatie, cultura) in vederea promovarii si dezvoltarii performantei acestora, precum si finantarea a 30 de proiecte realizate de catre organizatii neguvernamentale. Cu siguranta vor urma alte povesti de succes pe care vi le vom aduce, negresit, in fata.

Sursa: CSRevolution

Contact

Doresti sa devii voluntar? Sau pur si simplu sa ne spui ceva?

  • Adresa: Cefa-Inand 197
    Judet Bihor, Romania
  • Tel: (+4) 0741 379 416
Te afli aici: Resurse Revista presei Cum ia nastere o poveste de succes