Miercuri, 23 August 2017

Investiti

Fii voluntar Licinium!

Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului si se va derula sub sloganul: "Ofera-te voluntar! Schimba ceva!"

De ce voluntar?

De multe ori ai auzit ca pentru a produce o schimbare trebuie sa actionezi. Nu trebuie sa ai asteptari de la ceilalti pentru ca astfel nu reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus. Daca te implici in activitati de voluntariat ai posibilitatea sa iti pui ideile in practica si sa produci schimbari in comunitatea ta.

VINO VOLUNTAR ALATURI DE LICINIUM!

Poti participa la Campania "Investiti in potential" de strangere de fonduri pentru burse de studiu si carucioare proactive pentru tinerii cu handicap.

Citeşte mai mult...

Poti face diferenta!

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Datorita permisiunii companiei Metrorexveti gasi voluntari Licinium la gurile de metrou din Bucuresti!

Acum ii veti vedea la statiile Unirii si Victoriei. Daca doriti sa va implicati pentru o acoperire mai mare, interesati-va aici: Contact.

Compania Metrorex si-a manifestat interesul si deschiderea, inca dinainte de anul 2000, fata de problema asigurarii de facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati la transportul public subteran. Pe data de 21 Septembrie 2010, S.C. Metrorex S.A. a semnat cu Asocierea firmelor S.C. SOMET S.A. - S.C. SCHINDLER ROMANIA S.R.L. - S.C. TIAB S.A contractul de achizitie publica avand ca obiect instalarea de lifturi si platforme cu obiectivul inlesnirii accesului persoanelor cu dizabilitati in reteaua de metrou existent. Aceste lifturi vor fi instalate in mod deosebit pe trasee directe de la nivel stradal la nivel peron, putand fi folosite atat din exterior, cat si din interiorul statiilor. Mai multe informatii despre aceasta actiune se pot gasi aici.

Citeşte mai mult...

Campania 2% pentru Licinium

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Investiti prin Fundatia Licinium cu 2%

Cui pot directiona?

Legislatia in vigoare da posibilitatea de a directiona 2% din impozitul pe venitul global datorat statului catre o institutie non-profit neguvernamentala.

Puteti astfel sustine tineri cu potential fara niciun cost suplimentar pentru dumneavoastra.

Cum sa completez?

Daca pe 2011 ati fost angajat si ati avut venituri numai din salarii completati declaratia 230. Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare procentului de 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata. Va fi calculata de catre organele fiscale.

Puteti descarca si imprima formularul 230 completat cu datele Fundatiei Licinium de aici.

Un exemplu completat il aveti aici.

Unde sa depun?

La cerere se anexeaza cate o copie dupa formularul 210 "Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii".

Formularul se depune la administratia fiscala unde sunteti arondat in doua exemplare.

Pana cand se poate depune?

Formularul tip 230 trebuie depus pana la data de 25 mai 2012.

Cum puteti investi

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

 

 

Investitia in potential nu constituie o optiune, ci este o necesitate!

Ea confera libertatea de miscare, de educare si de exprimare profesionala.

Va provocam ca impreuna sa transformam vieti si sa schimbam destine!

 

Aveti mai multe posibilitati prin care ne puteti sustine:


1.  donatie prin card bancar
2.  donatie directa in cont bancar
3.  directionand 2% din impozitul pe venit catre Licinium
4.  sponsorizandu-ne

 

1. Donatie prin card bancar

 

2. Donatie directa in cont bancar

Poti sa sustii Fundatia Licinium printr-o donatie directa in oricare din conturile bancare:


  • RO 56 CARP 0412 0002 1185 RO 01 -  RON
  • RO 13 CARP 0412 0002 1185 EU 01 -  EUR
  • RO 70 CARP 0412 0002 1185 US 01 -  USD

 

Conturile bancare listate mai sus au ca titular Fundatia Licinium (cod fiscal 12836159) si sunt deschise la Banca Carpatica, agentia ..., cod SWIFT CARPRO22.

 

3. Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre LICINIUM

Poti orienta o parte din taxele pe care le platesti la stat catre LICINIUM. Conform Codului Fiscal al Romaniei (Legea 571/2003, publicata in M.O., 927/23.12.2003, art. 90), orice societate sau persoana fizica poate directiona 2% din impozitul pe venit catre o asociatie sau fundatie nonprofit.

Modalitatea prin care poti directiona 2% din impozit este declaratia de venit global. Daca te numeri printre cei carora angajatorul le completeaza fisa fiscala si nu ai mai completat declaratia de venit global nu te ingrijora, nu dureaza mai mult de 5 minute!

Afla TOTUL despre 2% pentru LICINIUM aici !

 

4. Sponsorizari

Poti de asemenea sa sustii Fundatia Licinium prin modalitatea sponsorizarilor (act prin care o persoana juridica sau fizica cedeaza unele bunuri materiale sau financiare unei alte persoane sau institutii in scop umanitar sau altruist).

Conform Codului Fiscal al Romaniei (Legea 571/2003, publicata in M.O., 927/23.12.2003, art. 31) contribuabili (persoane juridice) care efectueaza sponsorizari scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt in limita a 3‰ din cifra de afaceri si daca nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

De asemenea si persoanele fizice (Legea 571/2003, publicata in M.O., 927/23.12.2003, art. 49, alin (5)) ce obtin venituri din activitati independente pot sponsoriza reducand impozitul pe profit, daca nu depasesc 5% din venitul net.

 

Important de stiut:

Poate sponsoriza orice persoana juridica si orice persoana fizica care inregistreaza venituri si implicit plateste impozit pe acestea.

  • Sponsorizarea nu costa nimic; se face din banii pe care statul trebuie, sau deja ti i-a incasat sub forma de impozit pe venit. Prin actul de sponsorizare poti dirija o parte din acesti bani conform dorintei tale.
  • Persoanele juridice pot sponsoriza pe tot parcursul anului; persoanele fizice pot face acest lucru numai intr-un interval de timp bine definit de catre autoritatile fiscale.

Cel care primeste fondurile, nu va avea cunostinta asupra datelor, inclusiv a numelui, celui de la care primeste sponsorizarea; asadar avizati destinatarul de aceasta sponsorizare printr-un e-mail.

Contact

Doresti sa devii voluntar? Sau pur si simplu sa ne spui ceva?

  • Adresa: Cefa-Inand 197
    Judet Bihor, Romania
  • Tel: (+4) 0741 379 416
Te afli aici: Investiti